Votul Online

Etichetat: 

Acest subiect conține 0 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  Arhitect Octavian Ungureanu acum 4 luni, 3 săptămâni.

 • Autor
  Mesaje
 • #441

  Nu suntem mulți și avem tehnologiile necesare la îndemână. Putem vota online!

  La ce se poate folosi un vot online al arhitecților?
  Conducerea OAR spune că prin Legea 184, structura organizației este stabilită deja și nu se poate implementa un vot online, direct, fără schimbarea legii.

  Putem însă crea un un sistem de vot online al arhitecților prin care noi să hotărâm:

  Priorități
  Strategii
  Politici
  Odată ce Conducerea Ordinului află care sunt prioritățile, strategiile și direcțiile, poate depune eforturi în direcția indicată de votul direct al membrilor. De aici înainte există actualul sistem care poate desăvârși direcțiile stabilite chiar de noi.

  Procedurile de creare a documentelor și de planificare a acțiunilor după ce aceste condiții esențiale au fost stabilite prin vot, există: Președinte / Colegiul Director/ Consiliul Național. Până acum, aceste organe ale OAR au acționat fără direcție, având priorități diferite de ale celor care practică profesia de arhitect.

  Acum arhitecților li se solicită amendamente formale pentru documente la a căror concepție nu au avut nici un cuvânt de spus. Ni se cere votul pentru transformări majore realizate în baza unor strategii pe care nu le-am aprobat.

  Bineînțeles, pentru a putea vota, va trebui să stabilim ce vom vota, prin dezbateri deschise, online, într-o Agora pentru Arhitecți.

  Tu ce crezi?
  Spune și tu ce altceva ar mai trebui să decidem printr-un sistem de vot online al arhitecților? Ce platformă crezi că s-ar potrivi? Am putea avea un sistem integrat website-ului OAR, o aplicație pentru smartphone, ori putem folosi o platformă externă?

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.